Poetsen van kantoren

gevelrenovatie

Gevel renovatie
Gevelrenovatie met een moderne massief houten dubbele huid gevel. Gevelrenovatie is nog nooit zo gemakkelijk en mooi geweest. In de meeste situaties wordt bij toepassing van het Derako systeem de bestaande gevel niet gewijzigd. De oude, eventueel beschadigde gevel kan, mits deze glad en sterk genoeg is, direct gebruikt worden voor de montage van de dubbele huid gevel.

 

Gevelrenovatie met een massief houten dubbele huid gevel
De Derako massief houten geventileerde dubbele huid gevel bestaat uit massief houten panelen en geanodiseerde aluminium SLR profielen die op basis van het specifieke project worden voorzien van sleuven voor de bevestiging van een gepatenteerde roestvrijstalen clip.

 

De volledige bevestiging gebeurt aan de achterzijde. Het uiterlijk blijft lang intact en er worden geen schroeven of spijkers gebruikt om de houten latten te bevestigen. Dit voorkomt corrosiesporen en eventuele beschadigingen aan het hout. Het geventileerde gevelsysteem kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast bij gevelrenovatie. Bovendien kan de gevel worden voorzien van een membraanweefsel ter bescherming of om de gewenste kleurstelling te creëren.

 

Gevelrenovatie snel uitgevoerd Gevelrenovatie – massief houten dubbele huid
Dankzij de montage zonder schroeven of spijkers kan het systeem snel en met minimale vakkennis worden gemonteerd. De montage is overzichtelijk, waarbij eerst de SLR-profielen op een vaste afstand op de gevel worden aangebracht. Daarna worden de lamellen eenvoudig met de voorgemonteerde latten direct in de profielen geklikt. Dit proces is veel sneller dan gevelrenovatie met conventionele montagetechnieken en voorkomt bovendien onvolkomenheden in de montage door het verkeerd plaatsen van schroeven of spijkers.

 

Afwerkingssysteem voor gevelrenovatie
De standaard beschikbare houtsoorten zoals: WRC, Lariks, Oregon pine, thermohout worden door Derako afgewerkt met hoogwaardige lakken die uitstekend geschikt zijn voor buitentoepassingen. Tevens is er een breed scala aan kleuren beschikbaar. Uiteraard is het ook mogelijk om het gevelhout onbehandeld toe te passen.

 

Weerbestendige geventileerde dubbele huid gevel
De gehele constructie van de geventileerde dubbelwandige gevel is zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. De bevestiging van de massief houten latten aan de clips is uitgebreid getest en heeft een zeer hoge uitbreekkracht. De afstand tussen de SLR-profielen wordt ingesteld op basis van de gekozen houtsoort, de windomstandigheden, het terreintype en de gebouwhoogte. Aan de hand van deze gegevens wordt ook de benodigde bevestiging op de te renoveren gevel bepaald.

 

Advies bij gevelrenovatie
Bij Derako hebben we veel ervaring met gevelrenovatie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en keuzes van het toe te passen hout bij een dubbele huid gevel. Bel Derako of neem contact met ons op via het contactformulier op de website.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of de volgende pagina’s bekijken; Plafondpanelen van hout, Houtdesign plafond, Gevelrenovatie, Houten buitenbekleding, Strokenplafond, Roosterplafonds, Plafondrenovatie, Systeemplafond, Duurzame gevelbekleding, Akoestisch plafond, Houten buitenbekleding, Cradle to Cradle gevelsysteem.

Tags: gevelrenovatie –  facility management